Hiába a fellebbezés, mégis börtön várhat Szilágyi István gyilkos fiára

Forrás: YouTube -
börtönbüntetés életfogytiglan börtön letöltendő Szilágyi István fia Szilágyi István halála Szilágyi István (színész)
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szilágyi István, vagy ahogy az ország ismerte, Lópici Gáspár élete tragikus véget ért. Az egykoron sokat foglalkoztatott és közkedvelt színészt saját fia tartotta terrorban, végül két évvel ezelőtt az egyik reggelen olyan brutálisan bántalmazta, hogy a színész belehalt a sérülésekbe.

Szilágyi István fia, Péter egy kalapáccsal verte agyon édesapját, a szörnyű tettnek pedig édesanyja is szemtanúja volt. Az alkohol- és drogproblémákkal küzdő férfi a végzetes napon különös kegyetlenségről tett tanúbizonyságot. A szakértői vizsgálatok megállapították, hogy az egykori színművész testén 37 sérülés volt, a bántalmazás pedig akár fél órán át is tarthatott.

Szilágyi István Forrás: YouTube

Péter még azután is ütötte, rúgta édesapját, amikor a férfi már nem élt. Szilágyi István özvegye, Humenyánszky Jolán a tragédia után egy évvel, 2021-ben életét vesztette. Az asszony így nem láthatja, amint fia megbűnhődik tettéért.

Pétert márciusban életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték és legkorábban 25 év múlva szabadulhat. Az ítéletet a férfi és ügyvédje megtámadta és fellebezésért folyamodtak, a Fővárosi Fellebviteli Főügyészség azonban a napokban indítványt nyújtott be annak kapcsán, hogy emelkedjen jogerősre Szilágyi István fiának büntetése. A férfi a másodfokú ítélet kihirdetéséig letartóztatásban marad – írja a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.