A buszban felejtett kislány mellett az utolsó percig ott lehetett az édesanyja

Forrás: Thinkstock -
halál kislány busz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meghalt az a 4 éves kislány, akit hosszú órákra a buszban felejtettek. Édesanyja mellette volt az utolsó pillanatig, most teljesen össze vannak törve. 

Kedden hosszú órákra az óvodabuszon felejtettek a négyéves Inezt Tomajmonostorán. Miután rátaláltak, életveszélyes állapotban mentőhelikopter szállította kórházba. A kislány feladta a küzdelmet. Az utolsó éjjel édesanyja a kislány mellett volt, az egész család összetört a gyerek halála után. Megszólalt a kislány apai nagymamája.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

"Most hoztuk haza a fiamat és menyemet Tiszaderzsre. Teljesen kiborultak, alig tudunk velük beszélni. Még mi sem ismerjük a részleteket. Az biztos, hogy Eszter az utolsó éjszakát az unokám mellett tölthette" - mondta a Borsnak a nagyszülő.

"Együttérzünk a kislány szüleivel, mi is gyászolunk" - mondta az óvoda vezetője, de egyéb kérdésekre nem válaszolt.

Egy szakértő elmondta, egy felnőtt is belehalt volna, ha ilyen hosszú ideig lett volna bezárva egy buszba. "Több mint valószínű, hogy annyira felhevült a teste, hogy kiszáradt, mert kiizzadta és kilélegezte az összes vizet a szervezetéből. Az emelkedett testhőmérsékletet nem tudta korrigálni, pedig a szervezet a hasonló esetek elején mindig megpróbálja hűteni magát. A vér nem feltétlenül sűrűsödik be, de a létfontosságú szervek működése veszélybe kerül. A szervezet először a szerveket próbálja menteni. Van egy tartaléka, és ha a környezetben nem történik megfelelő változás, a puffer kimerül, és a szervezet felmondja a szolgálatot. Ha az egyensúly kibillen, ritkán lehet visszabillenteni. A gyerekek sok mindent kibírnak, de a tartalékaik kisebbek, mint az idősebbeknek. Azt kijelenthetem, azt, ami a kislánnyal történt, egy felnőtt sem élte volna túl" - mondta Dr. Ács Orsolya.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.