A bántalmazott úszónő örökre leszámolt édesapjával, ám egyvalamivel még tartozott önmagának.

Szilágyi Liliána közösségi oldalán vallott először arról, hogy édesapja gyermekkora óta bántalmazta őt és édesanyját. Az Európa-bajnoki ezüstérmes, ifjúsági olimpiai és Európa-bajnok úszó azóta egyre több részletet csepegtetett a drámai ügyről a nyilvánosság felé, illetve arról is beszámolt, hogyan próbálja feldolgozni az őt ért atrocitásokat.

Szilágyi LiliánaForrás: https://www.instagram.com/lilianaszilagyi/

Liliána a múlt héten egy békítő meghallgatáson vett részt apjával, Szilágyi Zoltánnal együtt, ahol arról kellett döntenie, hogy kibékül-e a férfival, aki becsületsértési pert indított ellene, illetve felszólította őt arra, hogy ne használja tovább a Szilágyi nevet. Ez azonban kudarcba fulladt, a két fél még csak nem is köszönt egymásnak – írja a Blikk.

A bajnoknő a minap 24 óráig elérhető Instagram-történetében elmesélte, milyen érzés volt hat év után újra az apja szemébe nézni.

Hat éve, mikor eljöttem apámtól, megfogadtam, hogy még egyszer életem során bele fogok nézni a szemébe. Csak egyetlenegyszer. Sokszor próbálkoztam ez idő alatt, de mindig sikertelenül. Ma megtörtént. Ma délelőtt 10:00 tájékán ránéztem, egyenesen a szemébe. Visszanézett és minden, amit tudtam, éreztem, benne volt a tekintetében.

Nem volt könnyű... de olyan nagyon megérte. Megkaptam mindazt, amire számítottam. Még egy lépéssel közelebb vagyok önmagamhoz, a szabadságomhoz, a jövőmhöz!"

– jelentette ki megkönnyebbülten.