Haumann Péterre emlékezett Galambos Erzsi: elmesélte a legemlékezetesebb történetüket

Forrás: MTI/Horvát Éva -
Galambos Erzsi emlék Haumann Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Galambos Erzsinek különleges emlékei vannak a nemrégiben eltávozott Haumann Péterről. Sajnálná, ha csak az ő emlékezete őrizné meg ezeket, így a szerdán megjelenő hot! magazinban mesél néhányat. 

„1983-ban, a Macskák bemutatója előtt, amiben Péter is játszott, Ruttkai Évával hármasban üldögéltünk a Rádió Pagodájában. Éva Csák Pistát, a zseniális szervezőt várta, önálló estre készültek. Pista megkérdezte, miért nem csinálunk mi is hasonlót. Azt mondta, jól hangzik az, hogy »A Haumann meg a Galambos«" – árulja el a lapban a színésznő, aki Haumannal járt Izraelben, Angliában, Ausztriában, mindenütt nagy sikerük volt.

Budapest, 1979. július 5. - Haumann Péter Gottfried Schreckenburg és Galambos Erzsi Gréti, szobalány szerepében Franz Arnold-Ernst Bach Hurrá fiú című bohózatának próbáján. Forrás: MTI/Horvát Éva

Az egyik legemlékezetesebb eset mégis Szegeden történt, a tudományos akadémián. „Éppen átöltöztem, amikor Péter Az emberke tragédiájába kezdett, és, ami soha nem történt meg, elakadt. Újrakezdte, megint ugyanott állt meg. Kiszólt, hogy jöjjek már, nem tudja folytatni, és közösen lement a műsor. A nézők már mentek lefelé a lépcsőn, egyszer csak látták, hogy Haumann becsukja az épület hatalmas kapuját, és azt mondja: »Hölgyeim és uraim! Engedjék meg, hogy itt elmondjam önöknek Az emberke tragédiáját, mert ha nem, abba én belehalok!« És végigmondta! Óriási taps tört ki" – emlékezik a hot!-ban Galambos Erzsi.

Ha még több sztorit szeretnétek olvasni róluk, keressétek digitális formában is a hot!-ot a digitalstand.hu/hot oldalon!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.