Koronavírus: Egyre több személyt szállítanak kórházba a fertőzés súlyos tüneteivel ebben az országban

koronavírus-fertőzés Belgium fertőzöttek száma koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ismét emelkedik a koronavírussal fertőzöttek átlagos napi száma, és egyre több személyt szállítanak kórházba a fertőzés súlyos tüneteivel Belgiumban - közölte a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap kedden.

A napilap az illetékes belga közegészségügyi hatóság kedden közzétett adatait ismertetve azt közölte, hogy június 7. és 13. között naponta átlagosan 1878 új koronavírusos fertőzöttet vettek nyilvántartásba, s ez 19 százalékos növekedést jelent az előző hét adataihoz képest. Az esetek 59,1 százalékában a koronavírus omikron variánsa okozta a fertőzést.

A vizsgált időszakban naponta átlagosan közel 61 embert szállítottak kórházba a koronavírus-fertőzés súlyos tüneteivel, s ez 15 százalékkal több az előző hétnapos időszakban kórházba szállított betegnél.

betegség kórház mérgezés halál lélegeztetőgép Forrás: Shutterstock

Belgiumban jelenleg 889 koronavírus-fertőzöttet ápolnak kórházban, köztük 62 beteget intenzív osztályon kezelnek. Ugyanebben az időszakban naponta átlagosan 6 ember halt meg a vírusfertőzés következtében, ez öt százalékkal marad el az előző heti adatoktól.

Beszámoltak arról is, hogy az országban a múlt héten naponta átlagosan közel 10 200 koronavírus-tesztet végeztek, a pozitív tesztek aránya 19,4 százalékos volt. A vírus szaporodási rátája 1,1, amely azt jelenti, hogy a járvány terjedésének üteme gyorsul. A 100 ezer lakosra jutó új megbetegedések száma 14 nap alatt elérte a 210-et - közölték.

A járvány kezdete óta 4 177 440-en fertőződtek meg az új típusú koronavírussal és 31 835-en haltak meg a szövődményekben Belgiumban.

A koronavírussal kapcsolatos híreink megtekintéséhez KATTINTS IDE.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.