Pánik a Karthago zenekar koncertjén: percekig kellett élesztgetni a nézőtéren rosszul lett fiút

Forrás: Fortepan / Urbán Tamás -
Karthago koncert tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rosszul lett egy fiú a nézőtéren, ezért állt percekig a Karthago zenekar koncertje. 

Nagy csoportosulás alakult ki a Karthago-koncerten egy fiú körül, aki rosszul lett. A zenekar tagjainak erejében meghűlt a vér, amikor látták, hogy valami történt a nézőtéren. Mindez ráadásul a Requiem című daluk után történt.

Rosszul lett egy fiatal a Karthago koncerten Forrás: Fortepan / Urbán Tamás

"Úgy látszik, a híres lírai nótánk kapcsán mostanában mindig történik valami. Három évvel ezelőtt az áram ment el az Arénában a színpadon, miközben játszottuk, hosszú percekig álltunk akkor is, most pedig egy srác lett rosszul közvetlenül a Requiem után. Siófok főterén több ezer néző előtt adtunk egy igen jó hangulatú koncertet. Már csak két számunk lett volna hátra, amikor azt vettük észre a szinte himnuszunkká vált szomorú dalt követően, hogy alig pár méterre tőlünk tumultus alakult ki egy fiú körül" - mondta a Blikknek az együttes frontembere, Szigeti Ferenc.

"Éreztük, hogy baj van, meg is jegyeztem halkan a színpadon döbbenten álló zenésztársaimnak: 'Nem szeretnék több Requiemet írni!' Aztán bemondtuk a mikrofonba, hogy jöjjön gyorsan egy orvos! Hamar megjött a segítség, és azt láttuk, hogy a huszonéves fiút percekig élesztgetik, majd a lábán kivezetik. Talán hét-nyolc percet állhattunk, de a közönség igen türelmesen várta, hogy újra a húrok közé csapjunk. Végül sikeresen fejeződött be a műsorunk, és úgy tudjuk, a fiú is jobban lett" - tette hozzá.

Ez a dal egy tragikus esemény emlékére íródott. "1981-ben Székesfehérváron léptünk fel zsúfolt ház előtt, és amikor vége lett a koncertnek, egy fiú ottmaradt a földön fekve. (...) A srácot kórházba szállították, ezért másnap érdeklődtem az orvosnál, aki közölte a szomorú hírt, hogy a fiúnak megállt a szíve. Megdöbbentem, és még aznap este megírtam a Requiemet, a dallamot és a szöveget is" - emlékezett vissza Szigeti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.