Az utolsó hétre csöngettek be szinte minden iskolában. A gyerekek már fejből tudták, hogy hány tanítási nap van vissza a nyári szünetig, és izgatottan várták, hogy elérkezzen a megérdemelt szünidő. Senki sem sejthette viszont azt, hogy az utolsó pillanatban felfordul a hatvani általános iskola élete.

Hétfőn a Life.hu is beszámolt arról, hogy a Hatvan városában álló Kossuth Lajos Általános Iskola egyik tanulója életét vesztette. A 14 éves Máté hirtelen rosszul lett, majd kiesett az iskolapadból. A gyermekhez azonnal mentőt hívtak, és ezzel párhuzamosan megkezdték az újraélesztését. A kiérkező szakemberek hosszasan küzdöttek a fiú életéért, de sajnos nem sikerült megmenteniük.

Tömeg búcsúztatta a hét elején elhunyt hatvani kisiskolástForrás: Mediaworks

A tragédia megrázta az iskolát, ahol még aznap este gyertyás megemlékezést rendeztek a fiú tiszteletére. Az épület bejárata előtt sokan összegyűltek, mécseseket és virágokat helyeztek el az ajtó közelében. A Tények beszámolója szerint a gyászolók közül többen sem bírták visszatartani patakokban folyó könnyeiket, a kis Máté rokonai pedig folyamatosan fogadták a részvétnyilvánításokat.

A szakértői vizsgálat jelenleg is zajlik, ezért még nem tudni, pontosan mi okozta a fiú halálát.