Egy 75 éves férfi szúrt nyakon egy másikat a Blaha Lujza téren. Az ügyészség közleményt adott ki.

A vádirat szerint a vádlott, egy 75 éves férfi és a sértett, egy másik férfi hajléktalan életmódot folytattak és egymástól függetlenül, rendszeresen a Budapest VIII. kerület, Blaha Lujza téren kéregettek a járókelőktől.

A két férfi között 2020. június 30-án a délelőtti órákban, a téren szóváltás alakult ki, amelynek során a támadó elővett a ruhájából egy zsebkést, és azzal egyszer megszúrta a férfi nyakát. A sértett a támadás hatására a földre esett, és felkiáltott, hogy „nyakon szúrt", mire a vádlott távozott a helyszínről - írja az Ügyészség.

Nyakon szúrtak egy férfit a Blaha Lujza térenForrás: Shutterstock

 A járókelők hívtak segítséget, a férfi szerencsére csak könnyű sérüléseket szenvedett, "azonban az elkövetés eszközére és a támadott testtájékra, valamint az erőhatás nagyságára figyelemmel a bekövetkezettnél súlyosabb, életveszélyes sérülés kialakulásának is fennállt a reális esélye, annak elmaradása csak a véletlennek köszönhető".

A budapesti rendőrök rövid időn belül, még aznap elfogták a támadót, a 75 éves férfival szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. A főügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.