Rubint Rella újdonsült férje, Novothny Soma év elején igazolt Ciprusra, ám néhány hónap után mégis visszatér Magyarországra, ugyanis a 27 éves támadót leszerződtette az NBI-be frissen visszajutott Vasas.

Rubint Rella és kedvese, Novothny Soma néhány héttel ezelőtt mondták ki a boldogító igent, és bár úgy tűnt, hogy egy darabig külföldön lesz a a székhelyük a férj focista karrierje miatt, most mégis úgy alakult, hogy hazaköltöznek a fővárosba.

Döntésük oka, hogy Somát leszerződtette az NBI-be frissen visszajutott Vasas. A fiatal játékos átigazolását követően elárulta, nagyon megtisztelő számára, hogy a piros-kékeknél folytathatja a pályafutását, és nagy szerepet játszott a döntésében az a tényező is, hogy Nagy Miklós sportigazgató személyesen kereste őt meg, és vázolta fel a tényeket. Szeretne bizonyítani, és megmutatni, hogy mennyi minden rejlik még benne - írja a Blikk.

Rubint Rella és férje, Novothny Soma hazaköltöznek CiprusrólInstagram, Rubint Rella

"Jelentős NB I-es és nemzetközi tapasztalattal bíró, korábbi utánpótlás-válogatott támadót igazoltunk. Az olasz SSC Napoli csapatánál nevelkedett 28 éves támadó személyében olyan játékos került a Vasas kötelékébe, aki korábban az NB I-ben már bizonyította gólképességét, majd az elmúlt éveket külföldön töltötte, ahol szintén étékes tapasztalatokkal gazdagodott. Novothny Soma pályafutása szülővárosában, Veszprémben kezdődött, ahonnan 2012-ben - mindösszesen 18 esztendősen - kölcsönbe került az olasz SSC Napoli együtteséhez. Pályafutása elején az olasz Serie C bajnokságban szerepelt, majd hazatérve a DVTK játékosa lett, ahol első két szezonjában 8 gólt szerzett. Ezt követően igazolt Újpestre, a 2017-18-as bajnokságban 17 gólig jutott és második helyen végzett a góllövő listán. Ugyanabban a szezonban csapatával Magyar Kupát nyert. Ezután sem állt le a gólgyártással, a következő félszezonban 9 bajnoki találatig jutott Újpesten, ami akkor külföldi szerződést jelentett számára. 2019 tavaszán Dél-Koreába szerződött, ahol a Busan Park csapatának tagjaként 27 bajnoki mérkőzésen 12 gólt szerzett" - olvasható a Vasas FC hivatalos FB oldalán.

Külföldi karrierjének következő állomása a német Bochum volt, amellyel bajnoki címet nyert a Bundesliga II-ben, akkor két találattal segítette klubját a feljutáshoz. Elmondhatja magáról, hogy azon kevés magyar játékosok egyike, aki a Bundesligában is gólt tudott szerezni, hiszen tavaly ősszel a Hoffenheim elleni bajnokin eredményes volt. Idén januárban a ciprusi élvonalban szereplő Anorthosis Famagusta szerződtette, ahol 15 találkozón kétszer volt eredményes. Új igazolásunk eddigi pályafutása során összesen 44 gólt szerzett az NB I-ben, mellyel korosztályának egyik legeredményesebb magyar támadója jelenleg is."