Hazaköltözik Rubint Rella és Novothny Soma: itt folytatja pályafutását a fiatal sportoló

Instagram, Rubint Rella -
Vasas foci Novothny Soma költözés Rubint Rella
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rubint Rella újdonsült férje, Novothny Soma év elején igazolt Ciprusra, ám néhány hónap után mégis visszatér Magyarországra, ugyanis a 27 éves támadót leszerződtette az NBI-be frissen visszajutott Vasas.

Rubint Rella és kedvese, Novothny Soma néhány héttel ezelőtt mondták ki a boldogító igent, és bár úgy tűnt, hogy egy darabig külföldön lesz a a székhelyük a férj focista karrierje miatt, most mégis úgy alakult, hogy hazaköltöznek a fővárosba.

Döntésük oka, hogy Somát leszerződtette az NBI-be frissen visszajutott Vasas. A fiatal játékos átigazolását követően elárulta, nagyon megtisztelő számára, hogy a piros-kékeknél folytathatja a pályafutását, és nagy szerepet játszott a döntésében az a tényező is, hogy Nagy Miklós sportigazgató személyesen kereste őt meg, és vázolta fel a tényeket. Szeretne bizonyítani, és megmutatni, hogy mennyi minden rejlik még benne - írja a Blikk.

Rubint Rella és férje, Novothny Soma hazaköltöznek Ciprusról Instagram, Rubint Rella

"Jelentős NB I-es és nemzetközi tapasztalattal bíró, korábbi utánpótlás-válogatott támadót igazoltunk. Az olasz SSC Napoli csapatánál nevelkedett 28 éves támadó személyében olyan játékos került a Vasas kötelékébe, aki korábban az NB I-ben már bizonyította gólképességét, majd az elmúlt éveket külföldön töltötte, ahol szintén étékes tapasztalatokkal gazdagodott. Novothny Soma pályafutása szülővárosában, Veszprémben kezdődött, ahonnan 2012-ben - mindösszesen 18 esztendősen - kölcsönbe került az olasz SSC Napoli együtteséhez. Pályafutása elején az olasz Serie C bajnokságban szerepelt, majd hazatérve a DVTK játékosa lett, ahol első két szezonjában 8 gólt szerzett. Ezt követően igazolt Újpestre, a 2017-18-as bajnokságban 17 gólig jutott és második helyen végzett a góllövő listán. Ugyanabban a szezonban csapatával Magyar Kupát nyert. Ezután sem állt le a gólgyártással, a következő félszezonban 9 bajnoki találatig jutott Újpesten, ami akkor külföldi szerződést jelentett számára. 2019 tavaszán Dél-Koreába szerződött, ahol a Busan Park csapatának tagjaként 27 bajnoki mérkőzésen 12 gólt szerzett" - olvasható a Vasas FC hivatalos FB oldalán.

Külföldi karrierjének következő állomása a német Bochum volt, amellyel bajnoki címet nyert a Bundesliga II-ben, akkor két találattal segítette klubját a feljutáshoz. Elmondhatja magáról, hogy azon kevés magyar játékosok egyike, aki a Bundesligában is gólt tudott szerezni, hiszen tavaly ősszel a Hoffenheim elleni bajnokin eredményes volt. Idén januárban a ciprusi élvonalban szereplő Anorthosis Famagusta szerződtette, ahol 15 találkozón kétszer volt eredményes. Új igazolásunk eddigi pályafutása során összesen 44 gólt szerzett az NB I-ben, mellyel korosztályának egyik legeredményesebb magyar támadója jelenleg is."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.