Botrány az elitegyetemen: több tanárt vádolnak szexuális zaklatással

Forrás: Shutterstock -
szexbotrány nemi erőszak Franciaország szexuális bántalmazás egyetem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A párizsi AgroParis Tech egyetem női hallgatói körében végzett felmérésen százötven nő állította, hogy szexuálisan bántalmazták.

Az elitegyetem 970 hallgatójának több mint a fele vett részt a felmérésben, ebből 141 fő szexuális bántalmazásról vallott, köztük 17-en pedig nemi erőszaról számoltak be - írja a Le Monde francia napilap. Az esetek nagy részét főként az elsőéveseknek rendezett bulikhoz kötötték.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A felmérésen további ötszáz esetben jelentettek verbális szexuális zaklatást, 40 alkalommal a tanári kar egyes tagjait vádolták. Az egyetem rektora az ügyészséghez fordult.

Nem az AgroParis Tech az egyetlen francia egyetem, ahol fény derült a szexuális zaklatásokra. A szintén párizsi École Polytechnique és a Sciences Po is azt ígérték, hogy fellépnek a bántalmazások ellen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.