Hétfőre még több területre adott ki másodfokú figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
időjárás-jelentés kánikula időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hőség veszélye miatt hétfőre még több területre adott ki másodfokú figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez vasárnap eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: hétfőn tovább erősödik a felmelegedés, a napi középhőmérséklet az ország döntő részén meghaladhatja 27 Celsius-fokot, elsősorban az Alpokalján és az Északi-középhegység völgyeiben 25 és 27 fok között alakulhat. Továbbá arra is figyelmeztettek, hogy hétfőn az UV-B sugárzás az egész országban eléri a nagyon erős szintet.

Hétfőre még több területre adott ki másodfokú figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat Fotó: Csudai Sándor - Origo


A minimumok az előrejelzés szerint általában 15 és 21 fok között alakulnak, de a hidegre érzékeny részeken 11-14 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 36 fok között valószínű.
A hőség miatt Vas, Zala, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megyére elsőfokú, az ország többi területére másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A meteorológiai szolgálat és az országos tisztifőorvos hőség miatti figyelmeztetésének különböző kritériumai vannak.

Az országos tisztifőorvos három fokozatot rendelhet el, döntése értelmében most hétfő nulla órától csütörtök éjfélig harmadfokú hőségriasztás lesz érvényben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.