II. Erzsébet után fia, Károly herceg viselheti majd a brit koronát. A trónörökös azonban az utóbbi időben rendre olyan ügyekbe keveredik, melyek nem vetnek jó fényt az uralkodói családra. Nemrég kiderült, hogy egy szexuális bűnözővel levelezett, most pedig felmerült vele kapcsolatban a vesztegetés vádja is.

Károly herceg Katar egykori miniszterelnökétől, Hamad bin Jassimtól több ízben is készpénzzel kitömött bőröndöket kapott. A két prominens személyiség nemegyszer találkozott az évek során, sőt a BBC szerint 2011 és 2015 között összesen 3 millió euró, azaz 1,2 milliárd forint cserélt gazdát. A gigászi összeg kapcsán sokakban felmerült a kérdés, hogy miért volt szükség ezeket a tranzakciókat személyesen lebonyolítani?

Forrás: 123rf.com

Az egyre vadabb pletykákat a királyi család szóvivője azzal igyekezett eloszlatni, hogy közölte, semmi illegális nem történt. Az egykori katari miniszterelnök pénzzel teli táskái mind adományok voltak, amelyek teljes egészében Károly herceg saját jótékonysági alapítványához kerültek. A pénzeket szabályosan használták fel – állítja a szóvivő.