Előrelépés történt a 2011 decemberében elhunyt H. Géza halálával kapcsolatban indult büntetőeljárásban. A Hajógyári-szigeten egy diszkóból kidobott, majd Dunába fulladt, akkor 21 éves fiú ügyének végére egy tanúvallomás tehet pontot. 

A vád szerint a fiatalember a Hajógyári-sziget egyik diszkójában mulatott a barátaival, ahonnan a kidobóemberek kivezették, majd az eszméletlen fiút a Dunába dobták, és hagyták megfulladni.

Hajógyári sziget, emlékhelyFotó: Mudra László [origo]

Az ügyet egyszer már lezárták: mivel sem tanú, sem bizonyíték nem volt rá, hogy a biztonsági őrök ölték volna meg a fiatalembert, B. Ádámot és Z. Alfrédot a bíróság felmentette. 

 Azóta azonban jelentkezett egy tanú, ezért a mai napon a Fővárosi Törvényszék új ítéletet hirdet majd. 

A tanú, aki jelenleg csalás miatt ül börtönben, a bíróságon azt állította, hogy a saját szemével látta, amikor egy fiatalembert a kidobók a hóna alatt fogva cipeltek a szórakozóhelyek mellett. A magatehetetlen, eszméletlen fiú homloka véres volt, piros pólót viselt, a nadrágja pedig le volt tolva. Neki a cselekedetüket azzal magyarázták, hogy a srác locsolta a vendégeket, ezért viszik és „megtanítják úszni." 

A bíróságon megjelent H. Géza családja is, akik eddig is minden tárgyaláson ott voltak, és bíznak az igazságos ítéletben - írja a Blikk.