Hétfőn hatalmas robbanás rázta meg az egyik budapesti, belvárosi került kis utcáját. Nem egy eltört gázvezeték vagy bomba, hanem egy leomló emelet okozta a robajt, a magasból a földre hulló törmelékek pedig maguk alá temették a járdát, a ház mellett parkoló autókat és sajnos egy járókelőt is.

Az első hírek még arról szóltak, hogy nincs sérültje a balesetnek, azonban kis idő elteltével kiderült, hogy négyen is megsérültek, az egyiküket pedig életveszélyes állapotban szállították kórházba. Hamar fény derült arra is, hogy a Jókai utcában történt házomlás súlyos sérültje a Budapesti Operettszínház egyik táncosnője.

A házomlásról készült videón jól látható, milyen erővel csapódtak a földbe az épület darabjai, így kész csoda, hogy nem sérültek meg többen is a balesetben.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Az egyetlen súlyos sérült, a táncosnőként dolgozó Nikolett állapota azonban válságos. A Bors megtudta, hogy a lány koponyasérülést szenvedett és károsodott a gerince is. Több műtét is vár a táncművészre, viszont ezeket nem tudják egyszerre elvégezni az orvosok. A szakemberekből álló csapat úgy határozott, hogy először a lány koponyáján végzik el a szükséges beavatkozásokat, majd ha mindez eredményes, akkor kerülhet sor a gerincműtétre.

Jelenleg sajnos élet és halál között lebeg, de reménykedünk a mielőbbi felépülésében

– nyilatkozta a lapnak a táncosnő és párjának egyik közeli ismerőse.

Az Operettszínház vezetése és társulata is megrendült a baleset hírét hallva és imaláncot indítottak Nikolett felépülése érdekében.