Senki ne használja! Mérgező szívószál került forgalomba Magyarországon

Forrás: Shutterstock -
termékvisszahívás optikai fehérítő Metro szívószál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A környezetszennyezés csökkentésének érdekében egyre több műanyag termékből készült el a papír- vagy fém alapú változat. A népszerű kiegészítőből, a szívószálból sokféle elérhető a hazai piacon is, ám most az egyik változat lekerült a polcokról.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal június 30-án tette közzé a figyelmeztetést, miszerint termékvisszahívás indult a Metro kereskedelmi hálózat saját márkás, papír szívószálával kapcsolatban. A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy a cikk végén olvasható azonosítókkal ellátott szívószálakat ne használják és vigyék vissza a boltba, ugyanis egy hibának köszönhetően kioldódhat belőle az optikai fehérítő.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

"A visszahívás oka, hogy a rendszeres laborvizsgálat alkalmával a fent megjelölt termékek kioldódási vizsgálata nem-megfelelőséget mutatott. Felelős vállalkozóként, a hasonló incidens megelőzése érdekében azonnal megtettük a szükséges intézkedéseket, tájékoztatjuk az érintett vásárlókat a visszavonásról és visszahívásról. Ez összhangban áll üzleti elvünkkel, hogy az ügyfelek egészsége és elégedettsége az egyik legfontosabb szempont" – írta honlapján a cég.

Termék megnevezése: Metro Professionel papír szívószál/ papír koktél szívószál/ fekete papír szívószál/ kraft papír szívószál

Tételszám: 2021/09/29 P0: 81-256.165

Kiszerelés: 100 db/ 250 db / 500 db

Az utóbbi időben megszaporodtak a termékvisszahívások, legutóbb sört, bio szója-alapú terméket és húskészítményt is levettek a boltok polcairól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.