Nem sokkal az indítás után lefújták az idei Forma-1-es Brit Nagydíjat. Az első sorokból induló pilóták gond nélkül bevették az első kanyarokat, ám mögöttük tömegbalesetek történtek. Az egyik versenyző autója a levegőbe emelkedett, megpördült és fékezés nélkül a lelátók felé száguldott.

Az Alfa Romeo kínai versenyzője, Zhou Guanyu vétlen volt abban a balesetben, amelyben könnyen az életét is veszíthette volna. A rajtot követően oldalról nekiütköztek, a kereke felfutott a mellette haladó másik versenyautóra, és ez emelte a levegőbe a F1 történetének első kínai pilótáját. A versenyző az első kanyarhoz már a fejtetőre fordult autóval érkezett meg és lassulás nélkül száguldott át a sóderágyon.

Egyes pályákon egy modern anyagból kialakított fal hívatott enyhíteni a becsapódást, míg a klasszikus aszfaltcsíkok mellett gumiabroncsokból felépített ütközőzónát találunk. Mindkettő célja azonos, tompítani az ütközés erejét. Zhou azonban olyan sebességgel érkezett, hogy semmi sem tudta lassítani az autóját, amely a falat elérve átugratott a gumiabroncsokon és kis híján a nézők közé csapódott.

A balesetet sérülés nélkül megúszta a versenyző, köszönhetően a pár évvel ezelőtt bevezetett biztonsági korlátnak, a halo nevű merevítésnek, amely a pilóták fejét óvja a hasonló incidensek során.

A versenypályán elszenvedett balesetekről a Forma-1 korábbi magyar kommentátora, Szujó Zoltán is tud mesélni, megtette ezt könyvében és pár hónappal ezelőtt a Life.hu-nak adott interjújában is.