Egy férfi húsklopfolóval életveszélyesen bántalmazta az édesapját, amiért a bíróság 3 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte. A Fejér Megyei Főügyészség súlyosbításért fellebbezett.

A vádirat szerint a 35 éves férfi a 72 éves apjával élt együtt Dunaújvárosban, ám a viszonyuk már jó ideje elmérgesedett. A férfi 2021. június 26-án erősen ittasan egy vitát követően a lakásukban egy húsklopfolóval a Covid-fertőzés miatt egyébként is legyengült állapotban lévő apja fejére, kezeire és lábaira sújtott. Az ütések hatására az idős férfi összeesett, felkelni nem tudott, ám a magatehetetlen embert a fia ennek ellenére éjszakára a lakásban egyedül hagyta. A férfi csak másnap délelőtt tért vissza, akkor értesítette a mentőket.

húspuhítás, húspuhító, húsklopfolóForrás: Flickr/Lissalou66

A bántalmazás életveszélyes sérüléseket okozott, az apa a fején és a végtagjain töréseket és zúzódásokat szenvedett, de a kórházi ápolása ellenére is súlyos egészségromlás következett be nála. A bíróság a támadót 3 év 10 hónap börtönbüntetésre, valamint 4 év közügyektől való eltiltásra ítélte.

Az ügyész az ítélet ellen a szabadságvesztés tartamának jelentős súlyosbítása érdekében, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett – olvasható a Fejér Megyei Főügyészség sajtóközleményében.