Hamvak helyett betontörmeléket kaptak a gyászolók - a testeket donornak adta el a temetkezési vállalkozó

Forrás: Shutterstock -
holttest hamvak halott donor hamvasztás temetkezési vállalkozó temetkezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Disneylandbe akart utazni, de nem volt rá pénze, ezért verte át a gyászoló családokat a temetkezési vállalkozó. 

Egy amerikai temetkezési vállalkozó 2010 és 2018 között holttesteket adott el készpénzért, majd azt hazudta a gyászoló családoknak, hogy szeretteiket elhamvasztották.

A coloradói Megan Hess hamis hamuval teli urnákat adott át az elhunytak családjainak, volt olyan gyászoló, akinek betonkeverékkel teli urnát kapott rokona hamvai helyett.

A 45 éves nő, aki korábban minden ellene felhozott vádat tagadott, végül a bíróságon beismerte megdöbbentő tettét, melyben saját anyja volt a segítégére.

Az FBI nyomozása megállapította, hogy Hess több tucat testdonorbeleegyezési ívet hamisított, mielőtt fejeket, karokat, gerinceket és lábakat adott el orvosi kutatásoknak, de ami még ennél is borzalmasabb, hogy az elhunytak szájából kihúzta az aranyfogaikat és azokat zálogházba adta.

Hamvasztásonként 1000 dollárt kért, a szegényebb családokat pedig úgy verte át, hogy ingyenesen felajánlotta nekik szolgáltatásait, hogy aztán eladja a holttesteket.

És ha ez még nem volna elég, kiderült, hogy olyan emberek testét is egészségesként adta el, akik fertőző májgyulladásban vagy HIV-fertőzés miatt haltak meg.

A nő 15 év börtönbüntetést kapott - írja a Daily Star.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.