Testvére talált rá Claessens Peter holttestére: otthona közelében felakasztotta magát (18+)

depresszió felakasztotta magát Nagybaráti-puszta öngyilkosság Somogy megye Claessens Peter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egész falut megrázta Claessens Peter, hazánk egyik leggazdagabb emberének halála. Az agrárvállalkozó felvirágoztatta a Somogy megyei Somogyszobot, aminek lakói jótevőjükként tekintettek a belga születésű, 49 éves üzletemberre.

Claessens Peter Belgiumban született és a kilencvenes évek közepén érkezett Magyarországra. Huszonévesen megvásárolta a lepukkant Somogy megyei termelőszövetkezetet és sikeres vállalkozást csinált belőle. A cége ma több ezer tenyészkocát tart, amelyek évente 350 ezer malacot fialnak, emellett tehenei egy esztendő alatt 24 millió liter tejet adnak.

Vállalkozása a környéken emberek százainak biztosít megélhetést, azonban Claessens több volt egyszerű munkaadónál.

"Emlékszem, több évvel ezelőtt egy kollégám elveszítette a gyermekét. Peter kezdeményezésére gyűjtést szerveztünk, ő pedig a saját pénzéből hozzátett ugyanennyit, majd személyesen vitte el neki. Ha bárkinek baja volt, ő segíteni próbált" – mesélte a Blikknek egy férfi, aki a családi cégnél dolgozik.

Petert később a családja is követte Magyarországra, így szülei is vele éltek a Somogy megyei településhez tartozó Nagybaráti-pusztán. A lap felkereste az idős férfit, aki zokogva mesélte, hogy fia fél éve depresszióval küzdött és elviselhetetlen az a fájdalom, amelyet most éreznek.

A portál úgy tudja, hogy Claessens Peter felakasztotta magát, a holttestét pedig saját testvére találta meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.