Kevin Spacey a bíróságon ártatlannak vallotta magát a szexuális bűncselekmények vádjában

Forrás: MTI/EPA/Neil Hall -
Kevin Spacey bíróság szexuális bűncselekmény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kevin Spacey Oscar-díjas amerikai színész jövőre bíróság elé áll Londonban, miután csütörtökön ártatlannak vallotta magát a csaknem két évtizedre visszanyúló szexuális bűncselekmények vádjában.

Spacey-t öt bűncselekménnyel vádolják Nagy-Britanniában: négyszer érintéssel elkövetett szexuális erőszakkal, valamint egy súlyosabb vádpontban, mely szerint beleegyezés nélkül szexuális aktusra kényszerített egy férfit. A 62 éves színész és producer világosan kijelentette, hogy nem bűnös, amikor a londoni Old Bailey központi büntetőbíróságon az egyes vádpontokról megkérdezték. A húszperces meghallgatást követően 2023. június 6-ra tűzték ki ügyének tárgyalását, amely a bíró szerint 3-4 hétig tarthat majd. A színész óvadék nélkül, szabadlábon védekezhet.

Kevin Spacey ártatlannak vallotta magát Forrás: MTI/EPA/Neil Hall

A szexuális zaklatásért, ha bűnösnek találják, hat hónap börtönbüntetésre vagy pénzbüntetésre számíthat, a súlyosabb bűncselekményért viszont akár életfogytiglani börtön is kiszabható. A vádpontokban szereplő szexuális zaklatási esetek 2005 márciusa és 2013 áprilisa között történtek Londonban és Gloucestershire-ben. A sértettek között egy 40-es éveiben járó férfi és két 30-as éveiben járó férfi szerepel a dokumentumokban. A jelzett időszakban Spacey a londoni Old Vic színház művészeti igazgatója volt.

Az egykor Hollywood egyik legnagyobb sztárjának számító, kétszeres Oscar-díjas Spacey szinte eltűnt a nyilvánosság elől, mióta öt évvel ezelőtt szexuális visszaéléssel vádolták meg. A botrány kirobbanása után kitették a Kártyavár című népszerű Netflix-sorozatból, és A világ összes pénze című filmben Christopher Plummerrel forgatták újra a jeleneteit.

Spacey ügyvédje, Patrick Gibbs korábban közölte: ügyfele minden ellene felhozott vádpontban ártatlan. Hozzátette: Spacey azért tért vissza Londonba, hogy bebizonyítsa az ártatlanságát, és folytatni tudja az életét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.