Kitűzték Kevin Spacey tárgyalását: a magát ártatlannak valló színész életfogytiglanit is kaphat

Forrás: AFP/Nicholas Kamm -
Kevin Spacey vád szexuális bűncselekmény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kevin Spacey a bíróságon ártatlannak vallotta magát.

Kevin Spacey Oscar-díjas amerikai színész jövőre, Londonban áll bíróság elé, miután csütörtökön ártatlannak vallotta magát a csaknem két évtizedre visszanyúló szexuális bűncselekmények vádjában.

Spacey-t öt bűncselekménnyel vádolják Nagy-Britanniában: négyszer érintéssel elkövetett szexuális erőszakkal, valamint egy súlyosabb vádpontban, mely szerint beleegyezés nélkül szexuális aktusra kényszerített egy férfit.

A 62 éves, szemüveget és világoskék öltönyt viselő amerikai színész és producer világosan kijelentette, hogy "nem bűnös", amikor a londoni Old Bailey központi büntetőbíróságon az egyes vádpontokról megkérdezték.

Kevin Spacey ártatlannak vallotta magát Forrás: AFP/Nicholas Kamm

A húszperces meghallgatást követően 2023. június 6-ra tűzték ki ügyének tárgyalását, amely a bíró szerint 3-4 hétig tarthat majd. A színész óvadék nélkül, szabadlábon védekezhet. A szexuális zaklatásért, ha bűnösnek találják, hat hónap börtönbüntetésre vagy pénzbüntetésre számíthat, a súlyosabb bűncselekményért viszont akár életfogytiglani börtön is kiszabható.

A vádpontokban szereplő szexuális zaklatási esetek 2005 márciusa és 2013 áprilisa között történtek Londonban és Gloucestershire-ben. A sértettek között egy 40-es éveiben járó férfi és két 30-as éveiben járó férfi szerepel a dokumentumokban. A jelzett időszakban Spacey a londoni Old Vic színház művészeti igazgatója volt.

Az egykor Hollywood egyik legnagyobb sztárjának számító, kétszeres Oscar-díjas Spacey szinte eltűnt a nyilvánosság elől, mióta öt évvel ezelőtt szexuális visszaéléssel vádolták meg. A botrány kirobbanása után kitették a Kártyavár című népszerű Netflix-sorozatból, és A világ összes pénze című filmben Christopher Plummerrel forgatták újra a jeleneteit. Spacey ügyvédje, Patrick Gibbs korábban közölte: ügyfele minden ellene felhozott vádpontban ártatlan. Hozzátette: Spacey azért tért vissza Londonba, hogy bizonyítsa ártatlanságát, és folytatni tudja az életét - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.