A Hit Gyülekezetének lelkésze üzent Fekete Dávidnak: "Az emberek ellen elkövetett bűnöket rendezni kell!”

Forrás: Instagram/Fekete Dávid -
Fekete Dávid sikkasztás csalás Németh Sándor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Többen meglepődtek, amikor a 320 millió forintos csalással és sikkasztással vádolt Fekete Dávid ügyvédje felolvasta a férfi legutolsó nyilatkoztatát, amelyben az áll, hogy az énekes nagyon sokszor olvasta a Bibliát a börtönben, és teológiai tanulmányokat is folytatott. A későbbiekben pedig szánt szándéka, hogy előadásokat tartson fiataloknak és a hit útjára terelje őket. A Hit Gyülekezetének vezető lelkésze, Németh Sándor szerint mielőtt  a szájára veszi az Úr nevét, rendezze a hatalmas adósságát a károsultak felé.

A győri gyülekezetben többen is vannak, akik kölcsönadtak kisebb-nagyobb összegeket az énekesnek. Erről maga a vallási vezető beszélt még tavaly márciusban a Borsnak.

"A győri gyülekezetben egyébként sokan ismerik őt, és úgy tudom, hogy több tagtól is kért és kapott pénzt az elmúlt időszakban. Mondhatjuk úgy is, hogy többeket megkárosított..."

– mondta akkor a vezető lelkész, aki éppen ezért szkeptikusan fogadta Dávid legfrisebb nyilatkozatát, miszerint Istenhez és a hithez fordult a börtönben.

A Hit Gyülekezetének lelkésze üzent Fekete Dávidnak: "Az emberek ellen elkövetett bűnöket rendezni kell!" Forrás: Instagram/Fekete Dávid

"Szívből örülök annak, hogy Dávid a börtönben sokat tanulmányozta a Bibliát, de ez nagyon kevés a megtéréshez. Ahhoz ugyanis a cselekedeteinek megváltoztatására és maradéktalan jóvátételre van szükség. Magyarán mondva minden egyes bűnösen szerzett fillért meg kell térítenie a károsultjainak.Addig minden Istennel, hittel kapcsolatos nyilatkozata, csak pusztába kiáltott szó.

Vagyis egy tervezett előadás-sorozat sem egyéb, mint a bűnök Istennel való elfedése. Isten és a kegyelem pedig nem arra való, hogy elfedjék vele a bűnöket. Az emberek ellen elkövetett bűnöket rendezni kell! Az üdvözülésnek ez az egyetlen útja" – jelentette ki határozottan Németh Sándor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.