Többen meglepődtek, amikor a 320 millió forintos csalással és sikkasztással vádolt Fekete Dávid ügyvédje felolvasta a férfi legutolsó nyilatkoztatát, amelyben az áll, hogy az énekes nagyon sokszor olvasta a Bibliát a börtönben, és teológiai tanulmányokat is folytatott. A későbbiekben pedig szánt szándéka, hogy előadásokat tartson fiataloknak és a hit útjára terelje őket. A Hit Gyülekezetének vezető lelkésze, Németh Sándor szerint mielőtt  a szájára veszi az Úr nevét, rendezze a hatalmas adósságát a károsultak felé.

A győri gyülekezetben többen is vannak, akik kölcsönadtak kisebb-nagyobb összegeket az énekesnek. Erről maga a vallási vezető beszélt még tavaly márciusban a Borsnak.

"A győri gyülekezetben egyébként sokan ismerik őt, és úgy tudom, hogy több tagtól is kért és kapott pénzt az elmúlt időszakban. Mondhatjuk úgy is, hogy többeket megkárosított..." – mondta akkor a vezető lelkész, aki éppen ezért szkeptikusan fogadta Dávid legfrisebb nyilatkozatát, miszerint Istenhez és a hithez fordult a börtönben.

A Hit Gyülekezetének lelkésze üzent Fekete Dávidnak: "Az emberek ellen elkövetett bűnöket rendezni kell!"Forrás: Instagram/Fekete Dávid

"Szívből örülök annak, hogy Dávid a börtönben sokat tanulmányozta a Bibliát, de ez nagyon kevés a megtéréshez. Ahhoz ugyanis a cselekedeteinek megváltoztatására és maradéktalan jóvátételre van szükség. Magyarán mondva minden egyes bűnösen szerzett fillért meg kell térítenie a károsultjainak.Addig minden Istennel, hittel kapcsolatos nyilatkozata, csak pusztába kiáltott szó. Vagyis egy tervezett előadás-sorozat sem egyéb, mint a bűnök Istennel való elfedése. Isten és a kegyelem pedig nem arra való, hogy elfedjék vele a bűnöket. Az emberek ellen elkövetett bűnöket rendezni kell! Az üdvözülésnek ez az egyetlen útja" – jelentette ki határozottan Németh Sándor.