Megszólaltak a szemtanúk: megrázó részletek a Baross utcában őrjöngő férfi haláláról

őrjöngés haláleset Baross utca
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Késsel a kezében őrjöngött egy férfi Budapesten, a VIII. kerületi Baross utcában. Rendőri intézkedés közben eszméletét vesztette, megpróbálták újraéleszteni, közben mentőt hívtak, de a férfi a helyszínen meghalt.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, bejelentés érkezett a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2022. július 15-én 12 óra 32 perckor, hogy a VIII. kerületi Baross utcában egy férfi késsel a kezében őrjöng, és betört egy kirakatot. A helyszínre érkező járőrök igazoltatni próbálták a láthatóan zavart, korábban késsel fenyegetőző embert, majd bilincset alkalmaztak. Az intézkedés közben a 30 éves férfi rosszul lett, elvesztette az eszméletét, ezért a rendőrök azonnal, haladéktalanul megkezdték az újraélesztését, amit a mentők folytattak - de már nem lehetett megmenteni az életét. Kideült az is, hogy ugyanez a férfi fél órával korábban autóval közlekedett a VI. kerületben, ahol összetört három gépkocsit.

A Borsnak az egyik szemtanú azt mesélte, hogy a kiérkező rendőrök kérték a férfit, hogy álljon meg:
"Mi csak azt vettük észre, hogy szaladnak a rendőrök, és azt kiabálják,. hogy "álljon meg, álljon meg!". De nem állt meg, akkor sem, amikor elfutott a házunk előtt."

Egy másik szemtanú azt látta, amikor a rendőrök a férfit leteperték:
"Amikor elhaladtam kocsival, akkor láttam a tumultust, meg hogy valakit letepernek. Aztán kiabálást hallottunk, és láttuk, hogy egy sárga pólós férfin elkezdik az újraélesztést. Ahogy mi láttuk, késlekedés nélkül, azonnal megpróbálták újraéleszteni, mindent megtettek érte, miközben szirénázva jöttek a rendőrök és a mentő is. Mikor visszafelé jöttünk, nagyjából fél óra múlva, még mindig folyt az újraélesztés, akkor már a mentősök is dolgoztak a megmentésén."

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szakértők bevonásával, közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.