Rekordot döntött az egy nap alatt regisztrált fertőzöttek száma ebben az országban

Forrás: NurPhoto via AFP/Vladimir Sindeyeve/NurPhoto/Str -
Japán rekord fertőzöttek száma koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egy nap alatt regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma szombaton meghaladta a 110 ezret Japánban, a hetedik hullám ezzel megdöntötte a februári rekordot.

Az új fertőzöttek száma utoljára február elején volt ilyen magas az országban, ekkor 104 ezer új fertőződést regisztráltak.

A napi esetszámok szombati rekordjához június vége óta napról napra növekvő számok vezettek. A járvány hetedik hullámát előidéző koronavírus omikron BA.5 variánsa gyorsan terjed, a japán kormány azonban egyelőre nem tervez szigorúbb eszközökhöz nyúlni és korlátozásokat bevezetni.

A kormány, pénteki közleményében a megelőző intézkedések fontosságát hangsúlyozta, köztük az oltást, a rendszeres tesztelést és a helyiségek szellőztetését kiemelve.

Rekordott döntött az egy nap alatt regisztrált fertőzöttek száma ebben az országban Forrás: NurPhoto via AFP/Vladimir Sindeyeve/NurPhoto/Str

Kisida Fumio japán miniszterelnök elmondta, hogy - mivel az ország egészségügyi rendszere még képes ellátni feladatát - jelenleg nem került szóba, hogy korlátoznák a szabad mozgást, vagy bárhol lezárásokat rendelnének el. Hangsúlyozta, hogy fenntartják az egyensúlyt a társadalmi-gazdasági tevékenységek és a járvány fékentartása érdekében hozott intézkedések között.

A japán egészségügyi minisztérium közlése szerint a súlyos tünetekre panaszkodók száma jelenleg tizede az ötödik és hatodik hullám alatt súlyosan megbetegedettekének, azonban nem kizárt, hogy a további gyors ütemű fertőződés miatt gyorsan megugrik a kezelésre szorulók száma is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.