Újabb lezárásokra kerül sor a koronavírus-járvány terjedése miatt ebben az országban

Forrás: https://www.tudokozpont.hu/hirek/koronavirus-fertozes-utan-ilyen-tunetek-eseten-javasolt-a-kivizsgalas -
Kína járvány lezárás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb lezárásokra került sor Kínában a koronavírus-járvány terjedése miatt, miközben szombaton tovább emelkedett a napi új fertőzöttek száma, amely legutóbb májusban volt ilyen magas.

Kína a világon az egyetlen nagy ország, amely az úgynevezett zéró-Covid politikát követi: ez szigorú karanténnal, városok és térségek lezárásával, illetve tömeges teszteléssel jár, s így igyekszik megfékezni a járvány terjedését, még akkor is, ha ennek hatalmas gazdasági költségei vannak.

Az illetékes egészségügyi hatóságok elmondták, hogy szombaton országszerte 450 új fertőzöttet regisztráltak, míg egy nappal korábban ez a szám még 432 volt. Az esetek többsége tünetmentes.

A vírus terjedése miatt a hatóságok úgy döntöttek, hogy az ország számos régiójában további korlátozásokat léptetnek életbe.

A Kuanghszi tartománybeli Pejhaj hatóságai szombaton részleges vesztegzárat hirdettek két körzetben. A döntés több mint 800 ezer embert érint.

Újabb lezárásokra kerül sor a koronavírus-járvány terjedése miatt ebben az országban Forrás: https://www.tudokozpont.hu/hirek/koronavirus-fertozes-utan-ilyen-tunetek-eseten-javasolt-a-kivizsgalas

Anhuj tartomány egyik megyéjének lakosságát pénteken helyezték vesztegzár alá. Kanszu tartomány székhelyét, Lancsout szerdán zárták le. A karantén 4,4 millió embert érint. A hét elején pedig általános karantént rendeltek el a Honan tartománybeli Vukangban, miután találtak egy koronavírus-fertőzöttet. A város acélipari központ.

Az ország zéró-Covid járványügyi stratégiája nagy kihívás elé állítja a kínai gazdaságpolitikát is. Legutóbb 2020-ban volt ilyen alacsony a kínai gazdasági növekedés, mint az idei év második harmadában. Szakértők szerint a teljesítményromlás elsődleges okai a járvány miatti korlátozások.

A sanghaji Fudan Egyetem kutatói még májusban publikáltak a Nature Medicine című, nemzetközi orvostani szaklapban egy tanulmányt, amely szerint Kínának a jelenlegi szigorú járványügyi stratégia elhagyása esetén mintegy 1,55 millió halálesettel kellene számolnia a május és július közötti időszakban.

A szakértők által létrehozott modell az intézkedések hiányában 112 millió Covid-19-es megbetegedést, köztük 2,7 millió intenzív ellátásra szoruló beteget jelzett előre ugyanerre az időszakra.
Hszi Csin-ping kínai elnök, szintén májusban, az ország legfelső döntéshozó testületének ülésén ismételten letette voksát a zéró-Covid stratégia mellett. Hszi úgy fogalmazott: Kínának nagy lélekszámú a lakossága, sok az idős ember, miközben az ország különböző régióinak fejlettségi szintje egyenetlen, az egészségügyi források pedig nem elegendőek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.