II. Erzsébet nem akart Harryvel és Meghannal mutatkozni

Forrás: AFP/Angela Weiss -
királyi család Meghan Markle platinajubileum Harry herceg II. Erzsébet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idén tavasszal a királynő platinajubileuma tartotta lázban a szigetországot. Az Egyesült Királyságban többnapos ünnepségen tisztelegtek II. Erzsébet előtt, aki rekorderként hetven éve ül Anglia trónján.

A nagyszabású rendezvénysorozat több hivatalos eseményből állt, melyeken a királynő is tiszteletét tette. Az egyik ilyen volt, amikor II. Erzsébet családjával együtt megjelent a Buckingham-palota erkélyén, ahol üdvözölte a felvonuló hatalmas tömeget. A szemfüles nézők észrevehették, hogy nem volt teljes a család, ugyanis Harry és Meghan sem volt ott az uralkodó mellett.

Forrás: AFP/Daniel Leal

Tom Bower életrajzíró, a most megjelenő új könyvében számtalan botrányos esetről lerántja a leplet. A hercegi pár és a Windsor-család harcáról szóló kötetből derül fény arra is, miért nem lehetett ott a királynő mellett Harry és kedvese, Meghan sem. Bower szerint II. Erzsébet és segítői közösen döntöttek úgy, hogy csak a legközelebbi családtagok álljanak majd a kitüntetett helyen.

Az erkélyen ott állt Károly herceg és Kamilla, Vilmos herceg és Katalin, valamint az unokák is megjelentek a 96 éves uralkodó mellett. Harry és Meghan hiába kérték, nem engedélyezték nekik, hogy fellépjenek az erkélyre, sőt a herceg édesapja, Károly külön támogatta is az ötletet, hogy fiát ne hívják meg – írja az Express.

Harryék és a királyi család közt a viszony akkor mérgesedett el, amikor a hercegi pár lemondott minden címéről és egy Oprah-nak adott interjúban kiteregették a szennyest.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.