globális felmelegedés Nostradamus jóslata háború éghajlatváltozás jóslat Nostradamus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egykori francia orvos pénzkereseti lehetőség miatt fordult a csillagászat és a jövendőmondás felé, ám nagyon hamar kiderült, hogy kimagasló érzéke van a jósláshoz. Próféciái az évszázadok során többször is igaznak bizonyultak, legutóbb épp év elején, amikor Oroszország megtámadta Ukrajnát.

Nostradamus 1555-ben megjelent Próféciák című művében visszatérő motívum, hogy hazáját, Franciaországot külső veszély fenyegeti. Az egyik jóslata szerint elképzelhető, hogy ebben az esztendőben bajba kerülhet az ország, viszont ez nem feltétlenül jelent tényleges támadást. A Mirror című brit lap szerint elképzelhető, hogy a próféta versrészlete a közelgő focivébét "látta előre", melyen a francia nemzeti csapat vereséget szenvedhet.

Forrás: AFP

A másik jóslata szerint idén újabb szintre léphet a globális felmelegedés, ugyanis 2022-ben tovább emelkedik a tengerek hőmérséklete. Egyik versében arról ír, hogy a Fekete-tenger annyira felforr majd, hogy a halak megfőnek és ez éhezést hoz magával. Jóslata ijesztőnek tűnik, viszont már több példát is láthattunk arra, hogy a vízszennyezés és az emelkedő hőmérséklet ténylegesen pusztítja a tengerek élővilágát.

Nostradamus szerint idén fordulópontra érhet a globális felmelegedés – írja a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.