Már lehet tudni: eddig fog tartani a kánikula

Fotó: Major Kata - Origo -
hőségriadó Németh Lajos kánikula időjárás hőhullám
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Brutális forróságra számíthatunk az elkövetkezendő időszakban. Németh Lajos meteorológus szerint az idősebb korosztály van leginkább kitéve a hőség veszélyeinek.

A tisztiorvosi szolgálat elrendelte a harmadfokú hőségriasztást. Németh Lajos elmondta, ez a legmagasabb hőségriasztási fokozat, és azt jelenti, hogy három napon át a napi középhőmérséklet elérheti a 29 Celsius-fokot, vagy többet. 35-40 fokos maximummal kell számolni. Ezúttal pedig arra sem számíthatunk, hogy estére lehűl a levegő, 20 foknál kevesebbet nem fognak mutatni a hőmérők még a hajnali órákban sem.

Fotó: Major Kata - Origo

"Ez idén már a második hőségriadó, ám ezúttal szokatlanul hosszú, tíznapos időszakra is fel kel készülni. Sajnos frissülést hozó, s az aszályon enyhítő csapadékra nem számítunk" - mondta a meteorológus a Blikknek. Hozzátette: a kánikula különösen veszélyes a 60 felettiekre, és azt javasolja, az ügyes-bajos dolgait mindenki intézze minél korábban vagy minél később, a nappalt pedig próbálja mindenki átvészelni a valamivel hűvösebb lakásban.

Németh Lajos emellett arról is beszélt, hogy ebben a hőségben fontos a folyadékfogyasztás, és ilyenkor a napi 3-4 liter víz bevitele sem túlzás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.