A hidegfront után ismét melegszik a levegő, néhány nap múlva újra kánikula lesz. 

Szerda
Reggelig délen még előfordul zápor, majd napos, gomolyfelhős időre számíthatunk. Esetfelé az Alpokalján előfordulhat zápor, zivatar. Az északias szél csak néha élénkül meg. 29 és 34 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtök
Sok napsütés várható, kevés gomolyfelhővel. Csapadék nem alakul ki. Az északkeleti szél néha megélénkül. 35 fok köré melegszik a levegő, igazi strandidő lesz.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Péntek
Délnyugat felől többször erősen megnövekszik a felhőzet, és eleinte délen, majd délutántól szórványosan fordul elő zápor, zivatar. 30-39 fok között változik a hőmérséklet. Eleinte a DK-i, majd az ÉNy-i szél erősödik meg.

Szombat
Hidegfront érkezik, melynek hatására többfelé valószínű zápor, zivatar. A keleti tájakon heves zivatarok is lehetnek felhőszakadással, jégesővel. Sokfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik az ÉNy-i szél. 25 és 35 fok közötti értékeket mérhetünk.

Vasárnap
Felfrissül az idő, a legtöbb helyen 30 fok alatt marad a hőmérséklet csúcsértéke. A napsütés mellett gomolyok lesznek az égen. Az északnyugati szél erős marad - írja a Köpönyeg