Ismét forrósodik a levegő: jön a kánikula - Ekkor lesz a legmelegebb

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
kánikula időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hidegfront után ismét melegszik a levegő, néhány nap múlva újra kánikula lesz. 

Szerda


Reggelig délen még előfordul zápor, majd napos, gomolyfelhős időre számíthatunk. Esetfelé az Alpokalján előfordulhat zápor, zivatar. Az északias szél csak néha élénkül meg. 29 és 34 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtök


Sok napsütés várható, kevés gomolyfelhővel. Csapadék nem alakul ki. Az északkeleti szél néha megélénkül. 35 fok köré melegszik a levegő, igazi strandidő lesz.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Péntek


Délnyugat felől többször erősen megnövekszik a felhőzet, és eleinte délen, majd délutántól szórványosan fordul elő zápor, zivatar. 30-39 fok között változik a hőmérséklet. Eleinte a DK-i, majd az ÉNy-i szél erősödik meg.

Szombat


Hidegfront érkezik, melynek hatására többfelé valószínű zápor, zivatar. A keleti tájakon heves zivatarok is lehetnek felhőszakadással, jégesővel. Sokfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik az ÉNy-i szél. 25 és 35 fok közötti értékeket mérhetünk.

Vasárnap


Felfrissül az idő, a legtöbb helyen 30 fok alatt marad a hőmérséklet csúcsértéke. A napsütés mellett gomolyok lesznek az égen. Az északnyugati szél erős marad - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.