Mélyszegénységben élt a Dunába fulladt kisfiú és családja: többször a rendőrség látószögébe kerültek

11 éves Duna elmerült mélyszegénység
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Dunában elmerült 11 éves fiú családja mélyszegénységben élt, előfordult, hogy a gyerekekkel együtt koldultak.

Június 26-án merült el egy 11 éves fiú a Dunában, az Árpád híd közelében ment be a vízbe. Segítségére siető testvérét elütötte egy motorkerékpár. Nagy erőkkel keresték, lezárták a budai alsó rakpartot a Margit híd-Mozaik utca-Hajógyári-sziget K-hídja szakaszán, de sajnos hiába, már csak a holttestét tudták megtalálni.

A család többször a rensőrség látószögébe került Forrás: Thinkstock

A Bors információi szerint a III. kerületi rendőrök jól ismerték a családot, többször a látókörükbe került már. Mélyszegénységben éltek, vidékről költöztek fel rokonokhoz és kisebb szabálysértéseket követtek el, ezzel tartották fenn magukat. Többször előfordult, hogy a gyerekekkel együtt koldultak, ezért eljárás is indult ellenük. Úgy tudjuk, a család rendkívül sokat tartózkodik közterületen. A helyi hajléktalanok is imerték őket.

"Rendszeresen együtt kóvályognak, sokat, sokszor hangoskodnak és veszekednek. Természetesen mindannyian sajnáljuk az elhunyt kisfiút, hiszen neki még sokáig kellett volna élnie, hogy jobb körülményeket teremtsen magának, mint amit a szülei megadhattak neki. Az élet sajnos igazságtalan" - mondta az egyikük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.