Gyász! Elhunyt a legendás magyar DJ

Forrás: Shutterstock -
halál gyász DJ Petőfi Rádió Peter Sharp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
53 éves korában elhunyt Peter Sharp, azaz Zoltán Péter, az ország egyik legnépszerűbb DJ-je.

" Peter Sharp (DJ Splash) azaz Zoltán Péter Magyarország egyik legnépszerűbb DJ-je zenészcsaládból származik: édesapja Magyarország legismertebb dixieland zenekarában, a Benkó Dixieland Band-ben trombitált. Péter már 8 éves korától zeneiskolában tanult zongorázni, eleinte csak klasszikust. A konzervatóriumot is klasszikus zenével kezdte - a zeneszerzés és zongora tanszakon. Aztán jött a jazz - és, ahogyan ő fogalmazott egy interjúban - a lazulás. És persze a munka: a tanulás mellett 17 éves korától már javában szervezte saját estjeit is.

1990-től sorban kapta a rezidensi felkéréseket, előbb a legendás Excaliburtól, majd a máig sikerrel működő siófoki Palace Dance Clubtól, a KÖZGAZ DC-től, a High Life-tól. Rendszeresen játszott emellett a Flörtben is. 1996-tól olyan híres márkák DJ-arca lett, mint az Energie, Smith's, Uniform, Gas, Replay, Levi's, a Coca Cola, így járta az ország legjobb klubjait. A kilencvenes évek második felére már sok rajongója volt országszerte.

Gyász! Elhunyt Peter Sharp, a Petőfi Rádió DJ-je Forrás: Shutterstock

Technikai tudását jól mutatja, hogy már 1993-ban 4 Technics lemezjátszóval dolgozott egyszerre. 1994-ben pedig második helyezett lett a budapesti DMC-n, a lemezlovasok technikai versenyén.

Rádiós pályafutása tovább növelte ismertségét. 1998-tól a budapesti Roxy, 2001-től a Radio DeeJay műsorvezetőjeként is dolgozott. Zenei nyitottságát szemlélteti az is, hogy 2003-ban a budapesti Fat Mo's pénteki rezidense volt, ahol r'n'b slágerekkel kényeztette a közönséget - és ugyanekkor lett a TV2 zenei főszerkesztője, valamint a bécsi P3 Club, és a nizzai 'the Club' házigazdája is.

2009-ben saját stúdiót és kiadót alapított a 'PUMP' brand részeként, ennek újabb szegmense lett a Pump Session Live című műsor is, mely a hazai OneMusic Radio-ban indult és a Pump Weekend, melyet a DI.FM, a KISSFM, a Proton, valamint a LastFM is átvett. Időközönként pörgetett a budapesti Radió 1-en. 3 éven keresztül heti talkshow-ja volt a Lounge Radióban (később Code FM). 2011-ben a Playa del Ingles-i Ministry of Sound klub rezidense lett, miután 'thePUMP' címmel partysorozatot bonyolított le Gran Canarian.

2012-ben megnyerte a TV2 Megasztár remixversenyét. 2013-ban Pioneer DJ, valamint a budapesti Liget Aréna pénteki és Liget Deep szombati rezidense, NiteRise DJ, a Rise FM szombat esti műsorának vezetője. Peter Sharp 2016 májusától lett a Petőfi Rádió esti mixműsorának rezidens DJ-je" - olvasható a petofilive.hu-n.

Zoltán Péter halálának okáról egyelőre nem közöltek információkat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.