Esős napok után újra a kánikula szerelmeseinek kedvez az idő. A hét közepén 33-37 fok jöhet. 

Vasárnap
Észak felől az ország északkeleti felén (beleértve a főváros térségét is) ismét erősen megnövekszik a felhőzet, és itt szórványosan várható eső, zápor. Ezzel szemben délnyugaton többórás napsütés, száraz idő lesz. Általában 27 fok körül alakul a hőmérséklet, de a tartósan esős tájakon csak 20-25 fokot mérhetünk. Az északnyugati szél nagy területen lesz erős, olykor viharos. Megszűnik a hőség, mindenhol felfrissül a levegő. Hidegfronti hatás érvényesül. Az autósoknak az erős oldalszélre, és északkeleten a vizes útszakaszokra kell figyelniük.

Hétfő
Északkeleten reggelig még kialakulnak záporok, majd napos, gomolyfelhős idő várható. A nyugati tájakon elszórtan fordul elő zápor. Az északnyugati szél még gyakran lesz élénk. 25-31 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Kedd
Eleinte sok napsütésre van kilátás, majd északnyugat felől megnövekszik a gomolyfelhőzet, és szórványosan fordulnak elő zivatarok, záporok. 30-33 fokos kánikula lesz. Az északkeleti szél megélénkül.

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Szerda és csütörtök
Túlnyomóan napos, száraz, igazi strandidő valószínű. Eső nem lesz. 30-37 fok közé melegszik a levegő, ismét lehet forróság - írja a Köpönyeg