Ismét lecsapott a patakfalvi vérmedve: egy 19 éves férfit karmolt és harapott össze az állat

Forrás: Pixabay - Bergadder -
medve sérülések medvetámadás Patakfalva Székelyföld
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Májusban támadt először emberre a Patakfalva környékén kóborló medve, akkor egy pásztort sebesített meg a karján és a fején. A vadászok szerint minél hamarabb ki kellene lőni a veszélyes vadat, azonban a bürokrácia megakasztotta a folyamatot. A medve nem várt a papírokra, és nemrég ismét lecsapott.

Ezúttal egy fiatal férfire támadt rá a medve Patakfalva környékén, kedd délután. Az állat a fején, a mellkasán és a karján is megsebesítette a 19 éves erdélyi férfit, akit autóval szállítottak be a faluba. A sérültet a mentőszolgálat munkatársai a székelyudvarhelyi kórházba vitték, ahol a sürgősségi osztályon megkapta a szükséges ellátást.

Illusztráció Forrás: Pixabay - Bergadder

A Székelyhon megkereste a Hargita Megyei Mentőszolgálatot, akiktől megtudták, hogy az áldozat mindvégig eszméleténél volt. A férfit a medve a fején, a mellkasán és a bal karján harapta és karmolta össze.

A veszélyes medve likvidálása nem könnyű feladat, ugyanis a vadászoknak meg kell bizonyosodniuk arról, hogy valóban az emberekre támadó, és nem egy ártatlan állat életét ontják ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.