Májusban támadt először emberre a Patakfalva környékén kóborló medve, akkor egy pásztort sebesített meg a karján és a fején. A vadászok szerint minél hamarabb ki kellene lőni a veszélyes vadat, azonban a bürokrácia megakasztotta a folyamatot. A medve nem várt a papírokra, és nemrég ismét lecsapott.

Ezúttal egy fiatal férfire támadt rá a medve Patakfalva környékén, kedd délután. Az állat a fején, a mellkasán és a karján is megsebesítette a 19 éves erdélyi férfit, akit autóval szállítottak be a faluba. A sérültet a mentőszolgálat munkatársai a székelyudvarhelyi kórházba vitték, ahol a sürgősségi osztályon megkapta a szükséges ellátást.

IllusztrációForrás: Pixabay - Bergadder

A Székelyhon megkereste a Hargita Megyei Mentőszolgálatot, akiktől megtudták, hogy az áldozat mindvégig eszméleténél volt. A férfit a medve a fején, a mellkasán és a bal karján harapta és karmolta össze.

A veszélyes medve likvidálása nem könnyű feladat, ugyanis a vadászoknak meg kell bizonyosodniuk arról, hogy valóban az emberekre támadó, és nem egy ártatlan állat életét ontják ki.