Kiderült, állt-e drog vagy alkohol befolyása alatt a horvátországi buszbaleset sofőrje

Forrás: AFP/Damir Sencar -
drog alkohol Horvátország buszbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem állt drog vagy alkohol befolyása alatt annak a lengyel busznak a sofőrje, aki két nappal ezelőtt elvesztette uralmát a jármű felett és egy betonfalnak ütközött.

Lesodródott az autópályáról, majd a falnak ütközött egy busz szombaton hajnalban Horvátországban. A balesetben 12 ember életét vesztette, köztük a busz 72 éves sofőre valamint annak 51 éves váltótársa.

Az ügyészség által megerősített információk szerint a lengyel sofőr, aki a végzetes időpontban a buszt vezette, 72 éves volt. A boncolási eredmények kimutatták, hogy nem állt drog vagy alkohol befolyása alatt és krónikus betegségben sem szenvedett - közölte a csatorna hozzátéve, hogy a balesetben mind a sofőr, mind az 51 éves váltótársa életét vesztette.

A buszbalesetben 12 fő vesztette életét Forrás: AFP/Damir Sencar

A szerencsétlenség a Zágrábtól a magyar határig vezető sztrádán történt az észak horvátországi Varasd közelében, a Brenznicki Hum és Komin közti autópálya-szakaszon fél 6-kor.

A busz Varsó közeléből indult és zarándokokat szállított a bosznia-hercegovinai Medjugorjébe, Dél-Európa legismertebb és leglátogatottabb Mária kegyhelyére. A buszon nem voltak gyerekek. A sérülteket a zágrábi, varasdi és csáktornyai kórházba szállították.

A horvát egészségügyi minisztérium hétfői tájékoztatása szerint két súlyos sérültnek továbbra is kritikus, míg a többieknek stabil az állapota - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.