Több halálos áldozattal járó házrobbanás történt: a ház a levegőbe repült

halál Indiana házrobbanás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Házrobbanásban legkevesebb 3 ember életét vesztette az Egyesült Államok Indiana államában található Evansville lakóövezetében, helyi idő szerint szerda délután. A robbanásban több épület lakhatatlanná vált, a hatóságok folytatják a kutatást további lehetséges áldozatok után - jelentette az amerikai sajtó.

Mike Connelly, a város tűzoltóparancsnoka helyi idő szerint csütörtök reggel azt közölte, hogy a megsérült épületek egy részét biztonsági okokból egyelőre nem lehet átvizsgálni, de további áldozatok is lehetnek. A megrongálódott 39 házból tizenegy lakhatatlanná vált.


Hírtelevíziók bemutatták egy térfigyelő kamera felvételeit, amelyen látható a detonáció. A videón jól látható, ahogy a ház a levegőbe repül. Egyes darabjai 60-70 méter magasra is felrepültek.

Lloyd Winnecke helyi polgármester a News Nation hírtelevízió Morning in America című műsorában elmondta, hogy valószínűleg még napokig eltarthat, mire megállapítják, mi okozta a robbanást, mert a pusztítás mértéke "minden képzeletet felülmúl".

2017-ben ugyanebben a városrészben, csak néhány háztömbnyire történt hasonló robbanás, ami két ember halálát okozta. Az akkori detonáció okát máig nem sikerült megállapítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.