Hat napot tölthetett a születése előtt elhunyt kisbabájával az édesanya

Forrás: Shutterstock -
édesanya kisbaba gyász tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az édesanya életveszélyes állapotba került, miután megszülte elhunyt kisbabáját.

A 36 éves Ceri Amphlette kilenc hónapos terhes volt, amikor elvesztette kisbabáját, csupán néhány nappal a tervezett szülés időpontja előtt. Addig a napig minden rendben volt a várandósságával, de este görcsölni kezdett. Akkor még nem gyanakodott semmire, de mivel másnap nem érezte a babája mozgását, a biztonság kedvéért párjával elmentek a kórházba, hogy megvizsgálják.

A vizsgálatok során kiderült, hogy a brit nő kisfia elhunyt az anyja méhében. A magzat eltávolítása miatt végzett császármetszés során kiderült, hogy a kicsi halálát az idő előtt leszakadt méhlepény okozta.

A beavatkozás utáni 12 órában az édesanya alig volt magánál, majd három napig feküdt az intenzív osztályon. A családok alapvetően 12 órát tölthetnek elhunyt babájukkal, de a kismama állapota miatt az orvosok végül hat napot engedélyeztek nekik - írja a The Sun.

"A jégágynak köszönhetően Rufus velünk lehetett. Ha az orvosok ezt nem engedik meg, akkor nem lehetnének róla emlékeink. Így volt időnk megmutatni Rufust a szüleinknek és a testvéreinknek is. Elvihettük sétálni, megfürdettük, megismertük az arcát, a vonásait és a kis szeplőit a fülén. Ez hatalmas segítség volt, mivel úgy éreztük, hogy kicsit megismerhettük őt" - mondta a gyászoló édesanya. Hozzátette, hogy ez a hat nap segített abban, hogy elengedje elhunyt kisbabáját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.