Annyi szemetet szállítottak el a Sziget Fesztiválról, mint egy kerületből egy hét alatt

Forrás: Rockstar Photographers -
Sziget Fesztivál szemét
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Annyi szemetet szállítottak el a Sziget fesztivál területéről a Budapesti Közművek munkatársai, mint amennyi egy kisebb budapesti kerületben egy hét alatt keletkezik.

A hétfőn befejeződött, a Hajógyári-szigeten megrendezett fesztivál területéről több mint 11 tonna üveget és 125 tonna kommunális hulladékot szállítottak el a naponta ürített 750 konténerből - közölte a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. pénteken az MTI-vel.

Sok szemét gyűlt össze a fesztiválon Forrás: Rockstar Photographers

Hozzátették: ez megegyezik egy kisebb budapesti kerületben egy hét alatt begyűjtött kommunális hulladék mennyiségével.

"Mondhatjuk, hogy a fesztivál alatt egy új kerülettel bővültek a társaság feladatai" - fogalmaztak.
Kiemelték, hogy a Budapesti Közműveken belül önállóan működő FKF Hulladékgazdálkodási és Köztisztasági Divíziók munkatársai számára ezzel még nem ért véget a munka a szigeten: a színpadok és egyéb helyszínek bontásával párhuzamosan a hét végéig folyamatosan gyűjtik és szállítják el a szertehagyott, illetve a bontás során képződő további hulladékot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.