Még nem kell búcsúznunk a nyártól: ekkor melegszik újra az idő

melegedés időjárás Nyár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Borúsabb, csapadékosabb idővel indul a jövő hét, de aztán egyre több lesz a napsütés és többfelé visszatérnek a 30 Celsius-fok körüli csúcsértékek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn többfelé várható zápor, zivatar, a Dunántúl nyugati részén inkább csak eső lesz a jellemző. A zivatarokhoz elsősorban felhőszakadás társulhat. A Dunántúlon az északi, északnyugati irányú szél nagy területen megélénkül, nyugaton erős lökések is kísérhetik. Másutt többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a változó irányú légmozgás. Zivatarok környezetében erős széllökések is lehetnek. A minimumok 13 és 20 fok között alakulnak. A maximumhőmérséklet a Dunántúlon 20 és 25 fok között várható, de a tartósabban csapadékos nyugati megyékben pár fokkal hűvösebb is lehet, míg a Dunától keletre általában 23 és 28 fok között várható, sőt az északkeleti megyékben pár fokkal ennél melegebb is lehet.

Kedden és szerdán a több-kevesebb napsütés mellett szórványosan előfordul záporeső, zivatar. A Dunántúlon helyenként megerősödik, zivatarban viharossá fokozódik a szél. Kedden a legalacsonyabb hőmérséklet 12 és 19, a legmagasabb hőmérséklet 20 és 29 fok között alakul. Szerdán a hajnali 12-18 fokról délutánra 25-30 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön és pénteken a több órás napsütés mellett elszórtan kialakulhatnak záporok, zivatarok. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, de zivatarban erős vagy viharos széllökések is lehetnek. Csütörtökön a minimumok 13 és 19, a maximumok 26 és 32 fok között várhatók. Pénteken a hajnali 13-21 fokról általában 28 és 33 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton és vasárnap sok napsütés várható, de egy-egy zápor, zivatar is előfordulhat. A minimumok mindkét nap 13 és 21 fok között alakulnak. A csúcsértékek szombaton 28 és 33, vasárnap 29 és 34 fok között várhatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.