II. Erzsébet egyenesen Novák Katalinnak címezte üzenetét: ezt írta az uralkodó

Forrás: Getty Images/Wpa Pool -
királyi család Novák Katalin köztársasági elnök üzenet királynő augusztus 20. II. Erzsébet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hatalmas megtiszteltetésben volt része Novák Katalinnak, Magyarország köztársasági elnökének, ugyanis egyenesen a brit királynőtől, II. Erzsébettől kapott névre szóló üzenetet.

A brit uralkodó, aki nemrég ünnepelte trónra lépésének hetvenedik évfordulóját, egyre több hivatalos kötelezettségét adja át családtagjainak. Meggyengült egészség miatt sokan nyugtalankodva figyelik II. Erzsébet állapotát és az egész világ egy emberként aggódik a 96 éves királynőért. Vannak azonban olyan feladatok, melyeket nem hárít át másra, és minden nehézség ellenére ő maga hajt végre.

Forrás: Getty Images/Wpa Pool

II. Erzsébet így tett abban az üzenetben is, melyet Novák Katalinnak címzett Magyarország nemzeti ünnepe, augusztus 20. kapcsán.

– írta II. Erzsébet, akinek szavait az angol nagykövetség tette közzé a Facebookon.

Az augusztus 20-i nemzeti ünnepet a hagyományokhoz hűen idén is tűzijátékkal zárták volna, ám a rossz időjárási viszonyok és bizonytalanság miatt lefújták és egy héttel elhalasztották az attrakciót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.