A királynő a Skóciában található balmorali kastélyban tölti a nyarakat. Ide vonult vissza ebben az évben is; a helyiek pedig izgatottan várták, hogy most is sor kerüljön a már évtizedek óta hagyományos király, üdvözlő ceremóniára.

A balmorali fogadás a királyi családot jól ismerő informátor szerint a királynő éves programjának egyik fix, kőbe vésett eleme, és maga az uralkodó is rendkívül élvezi, mikor a helyiekkel találkozhat. A korona már javában készült a rendezvényre, ám az utolsó pillanatban módosítottak rajta és zártkörű eseménnyé nyilvánították.

Forrás: AFP/Isabel Infantes

A királynő részt vett volna a Skót Királyi Ezred felvonulásán is, de idén erre sem kerül sor. Az alattvalókat aggodalommal töltötték el ezek a változtatások, ugyanis nem ez volt az első eset, hogy II. Erzsébet - vélhetően az egészségi állapota miatt - programokat mondott le, vagy másnak adta át eddigi feladatait.

II. Erzsébetre hamarosan újabb fontos munka vár, ugyanis szeptemberben neki kell felkérnie Boris Johnson brit miniszterelnök utódját, miután az egykori londoni főpolgármester lemondott az ország vezető tisztségéről – írja a Mirror.