Elszundított napozás közben, műanyaggá változott egy brit turista homloka

napozás égési sérülés fényvédő naptej leégés napfény nyaralás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szinte minden ember számára ismerős érzés a napégés. A pillanatnyi kellemetlen érzések mellett komoly elváltozást is okozhatnak a bőrön a napsugarak, ezért kiemelten fontos nyaranta a megfelelő fényvédők használata. Ezt felejtette el egy brit nő, aki mindössze harminc percre bóbiskolt el a nyaralásán.

Sirin Murad egészen Bulgáriáig utazott, hogy kipihenje a fáradalmait. Mindössze fél órára aludt el a medence mellett a kellemes, 21 Celsius-fokos melegben, ám elfelejtette bekenni magát fényvédővel. Amikor felébredt, már érezte, hogy enyhén fáj, és a tükörben látta is, hogy piroslik az arca. Arra viszont nem volt felkészülve, hogy másnap milyen látvány fogadja majd.

A lány ugyanis olyan égési sérüléseket szenvedett, hogy a homlokán kifeszesedett a bőr. Amikor összeráncolta a szemöldökét, a homloka úgy meggyűrődött, mintha műanyagból lenne. Nem érzett komoly fájdalmat, így nem ment orvoshoz. Napokkal később, amikor hámlani kezdett, a homloka elveszítette feszességét és szinte teljesen megújult alatta a bőr.

Murad számára jól végződött a kaland, de nem mindenki ilyen szerencsés. Sirin ezért most saját történetével szeretné felhívni a figyelmet a naptejek és fényvédők használatának fontosságára – írja az ndtv.com.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.