Felgyújtotta házukat egy kiskunhalasi férfi: régóta fenyegette és bántalmazta a családját

tűz bántalmazás Kiskunhalas
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elfogták és letartóztatták azt a kiskunhalasi férfit, aki több alkalommal életveszélyesen megfenyegette és bántalmazta anyját és élettársát, majd felgyújtotta a melléképületet, ahol éltek - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség helyettes szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Kövecs Máté tájékoztatása szerint a Kiskunhalasi Járási Ügyészség kapcsolati erőszak, zaklatás és nagyobb kárt okozó rongálás miatt kezdeményezte a férfi letartóztatását. A kiskunhalasi férfi 2017 óta élt élettársával az anyja tulajdonában lévő ház melléképületében. Az idei év nyarától az alkoholra és a kábítószerre egyaránt rászokó férfi egyre agresszívabbá vált. Több alkalommal megfenyegette élettársát és anyját, hogy felgyújtja a melléképületet, ahol éltek, és bántalmazta is a két nőt.

Képünk illusztráció Forrás: pixabay.com

Legutóbb, augusztus 22-én nappal egy téglával a kezében fenyegetőzött, majd éjszaka fel is gyújtotta a melléképületet, benne a család ruháival, használati tárgyaival és bútoraival. A teljesen kiégett ingatlanban nagyjából négymillió forint kár keletkezett.
A gyanúsított férfit a kiskunhalasi rendőrök két órán belül elfogták és őrizetbe vették.
A Kiskunhalasi Járásbíróság - ügyészi indítványra - a bűnismétlés veszélye miatt elrendelte a férfi letartóztatását. A bíróság döntése végleges, azt a gyanúsított és a védője is tudomásul vette.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.