Helyenként lehűlés és eső várható. 

Szerda
Napközben nyugat felől egyre inkább megnövekszik a felhőzet, és késő délutántól eleinte csak a Dunántúlon, estétől már a középső tájakon is kialakulhat eső, zápor, esetleg zivatar. Az északi, északkeleti szél estétől megerősödik. 24 és 30 fok között alakul a hőmérséklet.


Csütörtök
Az iskolakezdés napján délen, délnyugaton borult lesz az ég, és akár délutánig lehet eső, záporeső. Az ország nagyobbik részén észak felől csökken a felhőzet, csak reggel fordul elő zápor, délután már egyre több helyen várható napsütés. 19 és 27 fok között változik a hőmérséklet. Néhol erős lesz az ÉK-i szél.


Péntek
Változóan felhős időre számíthatunk, nyugaton több, keleten kevesebb napsütéssel. Főleg a Tiszántúlon fordul elő eső, zápor. Az északkeleti szél továbbra is erős lehet. 23 fok körüli, kora őszies idő valószínű.

Fotó: Szabó Gábor - Origo


Szombat
Napos, gomolyfelhős időre van kilátás, kicsi az esély csapadékra. 20 és 26 fok közötti értékeket mérhetünk délután, míg a reggel igencsak friss lesz: néhol 10 foknál is hűvösebb lesz.


Vasárnap
Erősen felhős idő várható, szórványos záporesőkkel. A szél mérsékelt marad. Marad a 22-24 fok körüli kora őszies maximum - írja a Köpönyeg