Nagy volt az izgalom a Házasodna a gazda egyik legutóbbi adásában. Az arajelöltek ugyanis nem figyeltek oda rendesen, amikor Alfonz megmutatta, hogyan pakolják meg a kályhát, ami így túlságosan felmelegedett.

A lányok olyan sok tűzifát tettek a kályhára, hogy túlfűtötték a berendezést, az arra rákötött egyik szelep pedig nem bírta a terhelést, meglazult és hatalmas gőz keletkezett a helyiségben. Az eset nagy riadalmat okozott az Alfonz kegyeiért harcoló nők között, de mint később kiderült, nem történt semmi végzetes.

Sándor Alfonz, azaz Alfonz gazda, a Házasodna a gazda egyik szereplőjeForrás: Biro Zoltan/Biro Zoltan

Ahogy szokás mondani nagyobb volt a füstje, mint a lángja! A lányok egy percig sem voltak veszélyben,  mivel annyi történt, hogy a kályha mellett futó csőnél egy szelep kilazult, és a csőben lévő felforrósodott víz gőze szabadult ki. Látványosabb és ijesztőbb volt, mint amennyire veszélyes, de megértem, hogy a lányok megijedtek

– idézte a Blikk Alfonzt. Az eset kapcsán megszólalt az egyik arajelölt, Nádaskuti Rita is.

"Hirtelen ijesztő volt, amikor kicsapott a gőz, de hamar észrevettük, hogy nincs nagy baj. Azonnal hívtuk Alfonzt és amíg megérkezett biztos, ami biztos kint vártuk őt a ház előtt."