Egyre aggasztóbb II. Erzsébet állapota

Forrás: AFP/Chris Jackson -
highland games II. Erzsébet állapota királyi család királynő Skócia Felföldi Játékok Balmoral II. Erzsébet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
II. Erzsébet idén év elején ünnepelte trónra lépésének hetvenedik évfordulóját. A többnapos, hatalmas ünnepségsorozat óta azonban szinte alig mutatkozik a 96 éves királynő, és sorban egyre több kötelességét adja át családtagjainak. Az alattvalók aggódnak a koronás fő egészségi állapota miatt.

A királynő a nyarakat szinte mindig Skóciában, a család birtokán tölti. A pihenés után rendszerint visszatér a Buckingham-palotába, azonban erre idén vélhetően nem kerül sor. Erről árulkodik az is, hogy az Egyesült Királyság leköszönő és soron következő új miniszerelnökét sem Londonban fogadja majd az uralkodó.

Az új kormányfő beiktatására szeptember elején kerül sor, és az eddigi hagyományokkal ellentétben ennek a helyszíne a Balmoral-kastély lesz.

Forrás: AFP/Chris Jackson

A korona azonban nemcsak ebben az ügyben volt kénytelen változtatni a programon. II. Erzsébet az egészségi állapota és nehézkes mozgása miatt távol maradt a skót Felföldi Játékok megnyitójától, melyen uralkodása hetven éve alatt mindig részt vett. Az idei volt az első alkalom, hogy nem tette tiszteletét a rendezvényen, helyette fia, a trón várományosa, Károly herceg köszöntötte a versenyzőket.

A palota szerint minderre a királynő kényelme érdekében volt szükség – olvasható a Mirrorban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.