Az újságírókat is megizzasztották a Séfek séfe hírhedt zsűritagjai

TV2 sajtó Wolf András Vomberg Frigyes magazin sajtóesemény Séfek séfe újságírók
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Különleges sajtóeseményen vehetett részt nemrég a Life.hu. A TV2 ugyanis lehetőséget adott az újságíróknak arra, hogy a konyhában is kipróbálják magukat, ráadásul nem egyszerű főzőcskéről, hanem nyereményekért zajló versenyről volt szó, melyben a Séfek séfe két legszigorúbb profija árgus szemekkel figyelte minden mozdulatunkat.

A feladat – látszólag – egyszerű volt. Wolf András és Vomberg Frigyes a szemünk előtt elkészített egy több komponensből álló ételt, nekünk, újságíróknak pedig ezt kellett leutánoznunk. Időre. A séfek a tőlük megszokott profizmussal és rutinnal mozogtak a még számukra is idegen konyhában, de a külső szemlélő számára úgy tűnt, ketten olyan remek ritmusban dolgoznak együtt és egymás keze alá, mintha egy jól begyakorolt koreográfiát látnánk.

A két séf főzött, mi pedig próbáltunk mindent megjegyezni és leírni, hogy majd később a lehető legtökéletesebben lemásolhassuk az ételt. Az első lépések még nem voltak bonyolultak, ám ahogy egyre több mindent kellett kontroll alatt tartani, és ahogy egymásra épültek az elemek, úgy vált a laikus számára egyre ijesztőbbé a helyzet. A séfek, mint a robotok, hiba és megállás nélkül dolgoztak, mi pedig több újságíróval is összenézve, közösen próbáltuk kitalálni, milyen fűszer kerülhetett az ételbe, és melyik folyamat mi után is következik pontosan.

Vomberg Frigyes az elkészítendő ételt mutatja az újságíróknak Forrás: TV2 Sajtószoba

Az étel több elemből állt, nyilván azért, hogy a bőrünkön érezzük, mit is élhetnek át a Séfek séfe versenyzői, amikor nemcsak az idővel és egymással kell megküzdeniük, de a hátuk közepén is érzik a hírhedten kritikus séfek figyelő tekintetét. Nem kell mondanom, szempillantás alatt sikerült mindenkinek magát bestresszelnie, pedig itt sem a kiesés nem jöhetett szóba, se nem milliós nyereményekért versenyeztünk. Mégis mindenki bizonyítani akart.

Ördög Nóra, a műsor és az esemény házigazdájának kezében eldördült a startpisztoly, mi pedig alkalmi főzőpartneremmel beizzítottuk a tűzhelyet. Előre leosztottuk a feladatokat: ő Wolfot figyelte, én Vomberget, így ennek mentén is osztottuk fel a feladatokat. Az étel ugyan több részből állt, mégis egy egységet alkotott a végén. Hogy a pontos neve micsoda, azt nem tudom, de sült garnélával kínált steak volt, amelyhez köretként grillezett gombát és paprikát, petrezselymes krumplit, salátát, babpürét, sült póréhagymát és házi majonézt szolgáltak fel.

Egyenként, mondhatni, pofonegyszerű feladatok, de a pepecselős munkára összesen 45 percet kaptunk. Rutinosan mozgok a konyhában, de az elején még a kést is a rossz oldalán fogtam meg, annyira bepánikoltam. A kezdeti drukk szerencsére alábbhagyott, és ahogy elkészültünk a részfeladatokkal, és látszott a fény az alagút végén, úgy lettünk egyre magabiztosabbak.

A Life.hu által készített étel a Séfek séfe sajtóeseményén Forrás: Jasinka Ádám/Life.hu

Ha otthon, időlimit nélkül, a jól ismert környezetben és eszközökkel dolgozik az ember, játék a főzés, de egy idegen konyhában, stressz alatt, na meg versenyszituációban tényleg bárki képes a végletekig stresszelni magát.

Nem hittem volna, hogy aki főz, képes lehet belenyúlni a forró olajba, elvágni a kezét, megégetni magát, vagy leejteni kanalat, kést és villát... Közel sem volt akkora a tét, mint a Séfek séfében, mégis értem és átérzem, min mennek keresztül a műsor versenyzői; miért félelmetes és mégis miért annyira baromira izgalmas adrenalinlöket ez. Többször is megfordult a fejemben, hogy el kellene indulnom egy ilyen gasztrorealityn, de lehet, hogy egyszer majd tettek is követik majd az elhatározást.

A sajtóeseményen készített étellel végül a másodikak lettünk, megosztva Till Attila és Köllő Babett párosával, ami azért is nagy szó, mert elfelejtettük, és egyszer sem kóstoltunk főzés közben... Az élmény viszont szuper volt: köszönet a meghívásért a TV2-nek!

Forrás: TV2 Sajtószoba

A Séfek séfe új évada szeptember 5-étől hétköznap esténként látható a TV2-n.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.