Hackerek támadták meg a népszerű üzenetküldő alkalmazást - közel 2000 felhasználó adatai szivárogtak ki

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Diego Cervo/Diego Cervo -
támadás Signal Messenger hacker adathalászat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Signal üzenetküldő alkalmazás egy blogbejegyzés keretében figyelmeztette felhasználóit: 1900 egyén telefonszámát vagy SMS-ben fogadott ellenőrző kódját lopták el adathalászok a közelmúltban.

A Nemzeti Kibervédelmi Intézet egy Facebook-bejegyzésben tájékoztatta az app felhasználóit azzal kapcsolatban, hogy miként óvhatják meg személyes adataikat a hackerek támadásaitól. A Signal az ilyen esetek megelőzése céljából a regisztrációs zár, angolul registry lock funkció használatát javasolja.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Diego Cervo/Diego Cervo

Amennyiben ezt engedélyezzük, be kell állítanunk egy PIN-kódot, amit a rendszer kérni fog, ha a telefonszámot újraregisztrálnánk, vagy ezzel helyettünk valaki más próbálkozna. A PIN-kód azonban akkor is hasznos lehet számunkra, ha helyre akarjuk állítani a profilunkat, beállításainkat, kontaktjainkat elveszett vagy ellopott készülék esetén. Fontos azonban megjegyezni, hogy a helyreállítás az üzenetekre nem vonatkozik – írja a Portfolio.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.