Bejelentették, mikor helyezik végső nyugalomra II. Erzsébet királynőt

halál temetés II. Erzsébet halála II. Erzsébet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
II. Erzsébet királynő temetését szeptember 19-én tartják a Westminster apátságban.

II. Erzsébet királynő csütörtökön távozott az élők sorából. Ugyan az orvosok minden hozzátartozót értesítettek arról, hogy a királynő egészségi állapota aggasztó, nem mindenki ért oda időben, hogy még elbúcsúzhasson az uralkodótól. Fia, Károly lett a király, aki első intézkedésként munkaszüneti nappá nyilvánította édesanyja temetésének napját, jóllehet az udvar akkor még nem ismertette, mikor helyezik végső nyugalomra II. Erzsébetet; ám most közölték a temetés időpontját: szeptember 19-én hétfőn, a Westminster apátságban vesznek tőle végső búcsút.

Az udvar szombati tájékoztatása szerint a néhai uralkodó koporsóját kedden szállítják repülőgéppel a skóciai fővárosból, Edinburghból Londonba. A koporsót először a Buckingham-palotába viszik, majd átszállítják a parlament legősibb épületegyüttesébe, a Westminster Hallba, ahol négy napra felravatalozzák.

II. Erzsébetet szeptember 19-én helyezik végső nyugalomra Forrás: MTI/EPA/Will Oliver

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.