Meghalt a magyar énekesnő - Így búcsúzott tőle operaénekes férje

Forrás: Shutterstock -
halál temetés Tóth Éva Leblanc Győző énekes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tóth Éva és Leblanc Győző húsz évvel ezelőtt találkoztak és azonnal egymásba szerettek. Ám a sors szűkre szabta a közösen eltöltött időt: a népszerű énekesnő 61 éves korában, álmában elhunyt. Tóth Éva temetése szeptember 12-én délben, a Fiumei úti temetőben volt.

"Különös, nem szokványos módon búcsúzunk tőle, vízszórásos temetést választottam" - árulta el korábban a temetésről Győző. Tilinger Attila, a házaspár barátja ott volt a búcsúztatón, ő beszélt arról, milyen volt a temetés.

Leblanc Győző és Tóth Éva Forrás: Facebook

"Éva dalai is felcsendültek, ezáltal őt is oda tudtuk idézni. Modern, katolikus, más felfogású szertartás keretein belül búcsúzhattunk tőle. Paor Lilla igazán mély kapcsolatot ápolt az énekesnővel, így nem volt kérdés, hogy a búcsúbeszédet ő mondja. Nagyon szép és megható pillanat volt a jelenlévők számára.

Győző mesélte nekem, hogy a történtek előtt nem sokkal jártak egy ismerősük temetését, ott találkoztak ezzel a vízszórásos lehetőséggel, akkor döntötte el Éva, hogy ha eljön az ideje, ilyet képzel el magának. Sajnos senki sem gondolta volna, hogy erre ilyen hamar sor is fog kerülni. Megrendítően szép búcsúztató volt. Nagyon sok kolléga és barát volt jelen. De azt is meg kell jegyeznem, hogy az ő szakmai köreikből sokakat hiányoltam. Voltak, akiknek illett volna megjelennie, de mégsem voltak ott" - mondta. Leblanc Győző még nem áll készen arra, hogy nyilatkozzon a veszteségről. "Nagyon fájnak a történtek, időre van még szükségem" - mondta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.