II. Erzsébet temetése II. Erzsébet brit királynő Katalin hercegné II. Erzsébet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A néhai brit uralkodót hosszas betegeskedés után, életének 97., uralkodásának 71. évében, szeptember 8-án érte a halál Balmoralban, a királyi család nyári skóciai rezidenciáján. Végső búcsút a mai napon vesznek tőle. A ceremóniára már megérkezett Katalin hercegné Sarolta hercegnővel és György herceggel.

A koporsót hétfő délelőtt vitték át a Westminster Hall közvetlen közelében emelkedő Westminster-apátságba, az angol-brit monarchia ősi londoni koronázótemplomába, ahol búcsúszertartással adóztak a néhai uralkodó emlékének. A ceremónia brit idő szerint délelőtt tizenegy órakor kezdődött kétezer meghívott vendég jelenlétében.

Kamilla királyné, Katalin hercegné, György herceg és Sarolta hercegnő egy kocsiban érkezett Forrás: AFP/Hannah Mckay
Így érkezett meg Katalin hercegné a gyerekekkel II. Erzsébet temetésére Forrás: Getty Images/Chris Furlong

II. Erzsébet búcsúztatása elkezdődött, a Westminster apátságba már megérkezett Katalin hercegné a gyermekekkel, György herceggel és Sarolta hercegnővel.

Saroltától elolvadtak a jelenlévők, kalapban kíséri utolsó útjára dédnagymamáját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.